Frisbeegolf ordlista

Oavsett om du är en erfaren frisbeegolfare eller ny inom sporten, så fungerar denna sida som en omfattande guide till det specialiserade språket och terminologin som används i den spännande världen av frisbeegolf. Från att förstå olika typer av discs och deras flygegenskaper, till att lära dig om olika kast, tekniker och banelement, så är denna ordbok din ultimata resurs för allt som rör frisbeegolf. Utöka ditt frisbeegolf-ordförråd och fördjupa din kunskap om spelet med vår omfattande samling av definitioner och förklaringar. Nu kastar vi oss in och utforskar frisbeegolfens språk tillsammans!

Backhand

Backhand är en av de två grundläggande kastteknikerna i frisbeegolf. Det är den teknik där spelaren håller discen i handen och kastar discen framåt med en kaströrelse över kroppen från axeln, vanligtvis med en roterande rörelse som liknar en slängkyss.

Forehand

Forehand är en kastteknik inom disc golf där disken släpps med handflatan i riktning mot målet. Denna kastteknik kallas också ”sidearm”, eftersom armen hålls ut åt sidan under kastet.