Backhand

Backhand är en av de två grundläggande kastteknikerna i frisbeegolf. Det är den teknik där spelaren håller discen i handen och kastar discen framåt med en kaströrelse över kroppen från axeln, vanligtvis med en roterande rörelse som liknar en slängkyss.

För att utföra backhand-kastet placerar spelaren discen i handflatan, med fingrarna på undersidan av discen och tummen på ovansidan. Spelaren vrider sedan kroppen och armen tillbaka med discen bakom kroppen. När spelaren kastar discen, släpper han eller hon taget på discen och kastar den med en framåtriktad rörelse, med armen som svänger över kroppen.

Backhand-kastet är en teknik som kräver en hel del träning och övning för att behärska. Det är vanligtvis en mer exakt kastteknik än forehand-kastet, vilket innebär att det är lämpligt för längre kast där precision är viktigt. Spelare som vill bli skickliga på backhand-kast bör fokusera på att utveckla rätt grepp, kastteknik och rörelse för att förbättra sin precision och räckvidd. Det är också viktigt att välja rätt disc för att passa ens personliga kaststil och förmåga.