Kämmenheitto

Kämmenheitto on heittotekniikka, jota käytetään frisbeegolfissa, jossa kiekko vapautetaan kämmenen ollessa suunnattuna kohti kohdetta. Tätä heittotyyliä kutsutaan myös ”sidearm” heitoksi, koska käsivarsi pidetään sivulla heittoliikkeen aikana.

Kämmenheiton suorittamiseksi pelaaja aloittaa tarttumalla kiekon ulkoreunaan heittokädellä sormien ja peukalon ollessa erillään toisistaan. Toista kättä voidaan käyttää tukemaan kiekkoa ja tarjoamaan lisää vakautta heittoliikkeen aikana. Pelaaja vetää sitten kiekkoa vartalon yli, taivuttaa kyynärpään ja pyörittää rannetta luodakseen voimaa ja kierrettä kiekkoon. Heitto päättyy kiekon vapauttamiseen kämmen edellä ja seuraa heittokäden läpi.

Kämmenheitot voivat olla tehokkaita monissa erilaisissa tilanteissa frisbeegolfissa. Niitä käytetään usein lyhyillä heitoilla, joissa tarkkuus on tärkeää, koska ne voivat tarjota hallitumman vapautuksen kuin takakäden heitot. Kämmenheitot voivat myös olla hyödyllisiä esteiden, kuten puiden, kiertämiseen tai kulman taakse heittämiseen, koska kiekko lentää yleensä suoremmalla polulla kuin takakäden heitot.

Kämmenheiton suorittaminen voi kuitenkin olla haastavaa joillekin pelaajille, koska se vaatii erilaisen heittoliikkeen ja voi aiheuttaa lisärasitusta ranteelle ja kyynärpäälle. Harjoituksen ja oikean tekniikan avulla kämmenheitosta voi kuitenkin tulla arvokas työkalu frisbeegolfin pelaajan repertuaarissa.